строителство, строителен портал, строителен каталог, строителни фирми, строителна фирма, строителни продукти, проектанти, проектиране, архитект, архитекти, строителни машини, строителни материали, жилищно строителство, строителни услуги
Вход за потребители
Потребителско име:

Парола:


Забравена парола
Регистрация
Абонамент


Строителство
Архитектура, проектиране
Строителни материали
Оборудване, инструменти
Сухо строителство
Изолации
Настилки, облицовка
Врати, прозорци, щори
Ел. оборудване
ВиК
Отопление, вентилации
Озеленяване
Услуги
Мебели
Уреди, Осветление
Складове и магазини
Обзавеждане
Други


Управление на външно осветление
Дата: 27 Юни 2011   Автор: Електро груп ЕООД   Прочетена 300 пъти
Автоматизирали сте осветлението в цялата къща. Домът ви посреща облян от светлина. Толкова сте свикнали да го командвате от разстояние, че вече почти не си спомняте къде на стената бяха ключовете за лампите. Това е страхотно. Радваме се, че вие и домът ви си общувате така добре. Убедени сме, че и сметките ви за електричество са намалели.

Може би е време да разширите системата за контрол на осветлението. Защо да не включите към нея цялото външно осветление? Така ще дадете още по-голям шанс на умния дом да се грижи за вас. В гаража, над входната врата, в беседката в градината, навсякъде има лампи. Не се ли уморявате непрекъснато да се бутате в тъмното, да ги светкате, да слизате от колата, за да ги изгасите или съвсем да забравяте за тях и да работят цяла нощ или цял ден?

Подходете практично. Представете си, че вечер се прибирате и вървите по осветена пътека към дома си. Лампата в гаража светва секунди преди да вкарате колата и изгасва веднага щом напуснете помещението. Лампата на входата врата на къщата няма да примигва на всеки пет минути, така че да пречи на съседите и да смущава съня ви. И всичко това няма да повиши сметката ви за електроенергия, а дори напротив, ще я намали. Точно така – твърдим, че удобството и практичността съвсем спокойно се съчетават с по-ниски разходи. Всъщност едното произлиза от другото, тъй като можете да контролирате цялото осветление от разстояние и да задавате настройките му по часове за дни напред, т. е. няма как да забравите някоя лампа включена. Но пък винаги можете да я оставите да свети съвсем слабо, ако се налага. Възможността да контролирате интензивността на осветлението не е за пренебрегване.

Помислете си и за удобствата. Имате лятна кухня. Беседка в дъното на градината. Освен това сте запален градинар – подбрал сте внимателно не само растенията, но и осветлението, което вечер би им придавало най-романтичен, драматичен и приказен ефект. Няма ли да е много по-лесно ако цялата тази светлинна инсталация в двора може да се управлява с дистанционно, през компютъра или по телефона? За лятната кухня и беседката това безспорно ще е много удобно. Сядате на вечеря след като сте разнасяли чинии и вилици от къщата до градината. Можете да се наслаждавате на спокойствието и когато притъмнее, да включите осветлението без да ставате. Що се отнася до осветителните тела, които са разпръснати из градината, за да създават амосфера, представяте ли си колко възможности ще се открият пред вас благодарение на автоматизираната система за упраавление на външното осветление! Ще създавате и запазвате цели „сцени”, които да редувате според настроението си.

Привечер, през лятото, седите с питие в ръка и си почивате. Наблюдавате как умният дом включва тихо светлините и поредната хубава, спокойна вечер може да започне.
Търсене на фирма:sutrin.com
jako.bg
bgstroitelstvo.com/ad_prices.php


Партньори
Градински инструменти и аксесоари
Новините днес
Проектантско бюро "ЖАКО"
Спартак Пловдив
Фирмен каталог