строителство, строителен портал, строителен каталог, строителни фирми, строителна фирма, строителни продукти, проектанти, проектиране, архитект, архитекти, строителни машини, строителни материали, жилищно строителство, строителни услуги
Вход за потребители
Потребителско име:

Парола:


Забравена парола
Регистрация
Абонамент


Строителство
Архитектура, проектиране
Строителни материали
Оборудване, инструменти
Сухо строителство
Изолации
Настилки, облицовка
Врати, прозорци, щори
Ел. оборудване
ВиК
Отопление, вентилации
Озеленяване
Услуги
Мебели
Уреди, Осветление
Складове и магазини
Обзавеждане
Други


Управление на щори и сенници
Дата: 27 Юни 2011   Автор: Електро груп ЕООД   Прочетена 259 пъти
До скоро копнеехме слънцето да се покаже. Вдигахме щорите, дърпахме завесите и с надежда поглеждахме през прозореца – кога най-сетне сивият ден ще се превърне в слънчев?

Сега вече започна времето на обратните действия – спускаме щорите, покриваме прозорците със завеси и пак в помещенията нахлува светлина. Особено през лятото, навременното спускане на щорите е много важно дори и да не сте в къщи. Не е добра идея слънцето цял ден да свети в екрана на телевизора или компютъра. Не сте виждали фотьойл, избелял наполовина? Забравете, през лятото, няколко пъти да пуснете щорите и после проверете резултата.

Умният дом предлага да се погрижи и за тази подробност – щорите и сенниците. С какво ще ви улесни това? Първо, можете да проверите дали са пуснати или вдигнати по всяко едно време, независимо къде се намирате. Защо ви е необходимо това? За да запазите техниката и мебелите си от слънцето. Или пък, за да не будите малкото си хлапе, което спи следобеден сън. Ако не влезете да пуснете щората, слънцето ще го събуди. Ако влезете, вие щего събудите. Умният дом обаче знае как да постъпи. Вие го му задавате команда през компютъра или с дистанционното и той леко и тихо затъмнява стаята. Или ще отсъствате дълго време. Може да спускате и вдигате щорите само с един sms, за да изглежда все едно сте си в къщи.

Автоматизираната система за управление на щори е много практична за дома ви и за офиса. Можете да задавате различна степен на вдигане и спускане за различните помещения само с една команда. Това ви спестява време. Ако я монтирате в хотел, спа център или масажно студио, бързината и ефективността на системата ще облекчат работата ви значително.

Управлението на сенници също не е за подценяване. Удобството е голямо. Не е необходимо да извършвате каквито и да било тежки физически действия, за да прибирате и спускате сенника. Всъщност можете да не помръдвате от мястото си. Ако имате къща с градина или заведение, над чиито маси са опънати сенници, автоматизирането им, ще бъде само от ползва за вас. Преставете си, че внезапно завали дъжд или започне страхотна буря. Вместо да стоите отвън и да прибирате сенника, вие ще му зададете необходимата команда и всичко ще е свършено. Така няма опасност той да се скъса, а вие да се измокрите до кости.

Най-големият лукс е да няма нужда да се грижите за ежедневни дреболии или да го правите с минимален разход на време и енергия. Умният дом ви дава възможност за това.
Търсене на фирма:sutrin.com
jako.bg
bgstroitelstvo.com/ad_prices.php


Партньори
Градински инструменти и аксесоари
Новините днес
Проектантско бюро "ЖАКО"
Спартак Пловдив
Фирмен каталог