строителство, строителен портал, строителен каталог, строителни фирми, строителна фирма, строителни продукти, проектанти, проектиране, архитект, архитекти, строителни машини, строителни материали, жилищно строителство, строителни услуги
Вход за потребители
Потребителско име:

Парола:


Забравена парола
Регистрация
Абонамент


Строителство
Архитектура, проектиране
Строителни материали
Оборудване, инструменти
Сухо строителство
Изолации
Настилки, облицовка
Врати, прозорци, щори
Ел. оборудване
ВиК
Отопление, вентилации
Озеленяване
Услуги
Мебели
Уреди, Осветление
Складове и магазини
Обзавеждане
Други


Известяване при счупване на прозорец
Дата: 27 Юни 2011   Автор: Електро груп ЕООД   Прочетена 255 пъти
Лятото идва. Почивките и пътуванията скоро ще започнат. За да се отпуснете и насладите напълно на хубавите мигове далеч от дома, трябва да сте спокойни, че той е цял и защитен. Комбинацията от автоматизирана система за известяване за отворени прозорци и врати и известяване при счупване на прозорец ще ви помогне много в това отношение. Особено, ако не сте се възползвали от другите възможности за защита, които предоставя умният дом – камери, датчици, насрещници, сирени и т. н.

Тази автоматизирана система се състои от магнитни датчици и мрежов адаптор. Към нея можете да включите и вратата на балкона, и прозореца в банята.

„И какво като знам, че прозорецът е счупен? Далече от дома съм и не мога да направя нищо.” – сигурно си мислите нещо подобно, докато четете. Истината е, че умният дом е проектиран така, че да ви помага във всяка ситуация.

В момента, в който датчикът регистрира счупване на прозорец, се включва аларма. Така, крадците, ако става въпрос за опит за грабеж, ще избягат. Съседите ви със сигурност ще проверят какво се случва и домът ви ще бъде спасен.

Междувременно вие ще получите sms, че прозорецът е счупен. Ако някой от близките ви приятели има ключ, може да му се обадите и той да се погрижи за смяната на стъклото.

Предимството на тази автоматизирана система е, че ви позволява да реагирате бързо. Докато децата на игрището се чудят как ще вземат топката си от хола ви, вие вече знаете, че прозорецът е счупен.

Същото е и с природните стихии. Отсъствате от дома за дълго. Получавате известие за счупен прозорец, пускате телевизора и разбирате, че в града ви има силна буря. Веднага можете да се обадите на приятел, който да провери какви са щетите и да вземе съответните мерки.

Ако това ви се струва недостатъчно, можете да настроите центъра за управление така, че да изпраща текстово съобщение и на съответните служби.

Както виждате, поправката на счупени прозорци от разстояние е лесна работа. Всичко, което ви трябва е да знаете, че са счупени. Едно допълнително телефонно обаждане на правилния човек и готово! Когато се приберете, ще откриете своя умен дом цял и непокътнат.
Търсене на фирма:sutrin.com
jako.bg
bgstroitelstvo.com/ad_prices.php


Партньори
Градински инструменти и аксесоари
Новините днес
Проектантско бюро "ЖАКО"
Спартак Пловдив
Фирмен каталог