строителство, строителен портал, строителен каталог, строителни фирми, строителна фирма, строителни продукти, проектанти, проектиране, архитект, архитекти, строителни машини, строителни материали, жилищно строителство, строителни услуги
Вход за потребители
Потребителско име:

Парола:


Забравена парола
Регистрация
Абонамент


Строителство
Архитектура, проектиране
Строителни материали
Оборудване, инструменти
Сухо строителство
Изолации
Настилки, облицовка
Врати, прозорци, щори
Ел. оборудване
ВиК
Отопление, вентилации
Озеленяване
Услуги
Мебели
Уреди, Осветление
Складове и магазини
Обзавеждане
Други


Интериорен дизайн за умен дом
Дата: 27 Юни 2011   Автор: Електро груп ЕООД   Прочетена 238 пъти
Трябва ли да е по-различен от интериорния дизайн на всички останали жилища? Отговорът ни е: ”Не е задължително.” Както многократно сме ви напомняли, за да автоматизирате жилището си няма нужда от допълнителни ремонти, окабеляване, преобзавеждане. Не е нужно да размествате каквото и да било.

Но ако влизате в нов дом, тепърва ще го обзавеждате и искате да се монтират и автоматизирани системи за контрол на електроуредите, защо да не съчетаете двете неща и да не се възползвате от новите възможности, които ви дават?

Да вземем за пример системата за управление на осветлението. (Всяка лампа може да свети с различна сила. Можете да създавате и запаметявате множество сцени за осветление за различните помещения.) Ако го направите, вероятно ще се откажете от скучното общо осветление и ще заложите на малки, разпръснати из стаята, осветителни тела. Те са практични и освен това ще създават невероятна обща атмосфера.

Продължете по-нататък. Помислете какво би било, ако имате шкафове с рисувани стъкла, в които да разположите малки светещи лунички или пък ако стълбите и вратите са от стъкло. Дори и да не е голяма по площ, къщата ви със сигурност ще изглежда просторна, искряща и уютна, ако комбинирате стъкло и светлина. Мислете за осветлението на дома не просто като за нещо от практическа необходимост, а като за възможност да създадете един цял нов, лично ваш, прекрасен свят. Живеете в къща? Включете към проекта си и градината.

Ако знаете, че съществува система за автоматично управление на щори и сенници, сигурно ще предпочетете да сложите щори вместо завеси. Така ще имате възможност да контролирате количеството светлина в стаята през целия ден. Не забравяйте да изберете щори с подходящ модел и механизъм.

Къде ще стоят системата за домашно кино и уредбата и с колко тонколони ще бъдат също можете да планирате предварително. Високоговорителите могат да се вградят в стената, така че почти да не се забелязват. Екрана на телевизора може да гледа и към прозореца. Това вече не е проблем. Просто настройвате щорите така, че да се спускат автоматично. Осветлението също може да се изключи автоматично, когато телевизорът започне да работи. Всички тези екстри ви позволяват да си обособите кът за домашно кино дори, ако жилището ви не е особено голямо.

Помислете си и за всички чудеса, които можете да направите в кухнята. При положение, че уредите вече се пускат с едно натискане на копчето, можете да организирате работното си пространство така, че да ви е удобно да миете, режете, подготвяте храната. Вече не е задължително печката, микровълновата, хладилника, миксера и кафеварката да са на една ръка разстояние. Разпределението на пространството може да се промени значително.

Имате много възможности в зависимост от това, какви системи за автоматизиран контрол ще използвате. Фантазирайте си и експериментирайте, докато създадете този уютен и умен дом, за който винаги сте си мечтали.
Търсене на фирма:sutrin.com
jako.bg
bgstroitelstvo.com/ad_prices.php


Партньори
Градински инструменти и аксесоари
Новините днес
Проектантско бюро "ЖАКО"
Спартак Пловдив
Фирмен каталог