строителство, строителен портал, строителен каталог, строителни фирми, строителна фирма, строителни продукти, проектанти, проектиране, архитект, архитекти, строителни машини, строителни материали, жилищно строителство, строителни услуги
Вход за потребители
Потребителско име:

Парола:


Забравена парола
Регистрация
Абонамент


Строителство
Архитектура, проектиране
Строителни материали
Оборудване, инструменти
Сухо строителство
Изолации
Настилки, облицовка
Врати, прозорци, щори
Ел. оборудване
ВиК
Отопление, вентилации
Озеленяване
Услуги
Мебели
Уреди, Осветление
Складове и магазини
Обзавеждане
Други


Продуктови и системни решения от МАРИСАН в новата перла на жилищното строителство в гр. Варна
Дата: 14 Ноември 2017   Автор: МАРИСАН и КОЛЕВ - АД   Прочетена 249 пъти
Устойчивото градоустройствено планиране и съзнателното строителство са именно това, което в най-голяма степен формира архитектурното внушение и духа на дадени райони или цели градове. Липсата на адекватно планиране обаче в редица случаи вещае неприятен краен резултат. Това често се сочи като основен проблем при морските ни курорти, където честа практика се явява изграждането на сгради в комбинации от множество различни цветове, архитектурни стилове и особености, изцяло контрастиращи със заобикалящата ги среда. Това е и един от факторите, които в най-голяма степен влияят върху изгледа и цялостното въздействие на въпросния участък.
Насочвайки поглед към морската ни столица обаче, няма как да не отбележим осезаемия прогрес в градоустройствените дейности и подобряването на градската среда – фактор, спомагащ за превръщането на Варна в особено приятно място, не само през летните месеци, но и през останалата част от годината. Един от новите знакови елементи в тази градска среда е и жилищната сграда „Парк-паметника“.

Новото бижу в короната на морската ни столица
Изградена в пълна хармония със заобикалящата я среда, многофамилната жилищна сграда съчетава в себе си най-съвременните архитектурни тенденции и строителни технологии. Модернистичният дизайн, в комбинация с аристократичното архитектурно внушение, което сградата излъчва, се явяват перфектната симбиоза за един уникален проект. Финализиран в началото на 2017 г., проектът бързо се превръща в един от знаковите символи на жилищното строителство по черноморието.

Красива визия и експлоатационна надеждност с продуктите на МАРИСАН
Продуктовите и системни решения на МАРИСАН намират приложение във всяка една фаза от изграждането на многофамилната жилищна сграда. Тяхната широка функционалност и изпитана надеждност се явяват перфектната предпоставка за интегрирането им в „Парк-паметника“.
• Фасада
За постигането на забележителната екстериорна визия на сградата, изпълнителите се доверяват на продуктови и системни решения под марката ТЕРМОФЛЕКС®. Така, задачата за осигуряването на енергийната ефективност е поверена на интегрираната топлоизолационна система ТЕРМОФЛЕКС® CLASSIC. Красотата на финишното покритие на сградата се дължи на перфектното съчетание между паропропускливия грунд ТЕРМОФЛЕКС® COLOUR PRIMER и пастообразнта силикон-модифицирана мазилка ТЕРМОФЛЕКС® PRO TECH. Благодарение на нейната особена устойчивост на агресивни външни влияния и тежки атмосферни условия, съхреннието на перфектната визия на фасадата е гарантирано за дълъг период от време.
Финалните щрихи в изтънчения аристократичен екстериор, от своя страна, са постигнати чрез интегрирането на архитектурни детайли и фасадни профили, изготвени по индивидуален проект. Умелото съчетание на различни форми и декорации от EPS придава завършеност и усещане за уникалност на сградата.
• Интериор
Уютният интериор на сградата се дължи на комбинацията от умерени цветови нюанси, хармонизиращи с усещането за лукс, придавано от избраните облицовъчни покрития. Умелото съчетание на керамични плочки, широко и малоформатни облицовъчни материали, върви ръка за ръка с дълготрайната стабилност и експлоатационна надеждност на положените покрития. Това се гарантира от избора на премиум продукти с екстремна еластичност и висока якост - ТЕРАФЛЕКС® GOLD и ТЕРАФЛЕКС® SUPER FLEX, влизащи в ролята на перфектния партньор при полагането на настилките.

Интериорното внушение на жилищната сграда се допълва от финия копринен цвят, постиган с помощта на интериорния латекс ТЕРАФЛЕКС® VISION.

Хидроизолационната защита на сградата е поверена на безкомпромисната ефективност на продуктите под марката ХИДРОЗОЛ®, начело с еластичната двукомпонентна мембрана ХИДРОЗОЛ® FLEX PRO 2-K.

Резултатът
Резултатът от комбинацията между изтънчен архитектурен стил и изпитани системни и продуктови решения е създаването на една емблематична жилищна сграда, изцяло хармонираща със заобикалящата я среда. Номинирана за различни отличия, сграда „Парк-паметника“ в гр. Варна се явява един ярък пример за функционално и особено красиво строителство.

За допълнителна техническа или търговска информация, моля посетете официалния интернет сайт www.marisanbg.com или корпоративния блог http://blog.marisanbg.com.
Търсене на фирма:sutrin.com
jako.bg
bgstroitelstvo.com/ad_prices.php


Партньори
Градински инструменти и аксесоари
Новините днес
Проектантско бюро "ЖАКО"
Спартак Пловдив
Фирмен каталог