строителство, строителен портал, строителен каталог, строителни фирми, строителна фирма, строителни продукти, проектанти, проектиране, архитект, архитекти, строителни машини, строителни материали, жилищно строителство, строителни услуги
Вход за потребители
Потребителско име:

Парола:


Забравена парола
Регистрация
Абонамент


Строителство
Архитектура, проектиране
Строителни материали
Оборудване, инструменти
Сухо строителство
Изолации
Настилки, облицовка
Врати, прозорци, щори
Ел. оборудване
ВиК
Отопление, вентилации
Озеленяване
Услуги
Мебели
Уреди, Осветление
Складове и магазини
Обзавеждане
Други


Оформяне на красиви и функционални пространства в хотелски комплекси с помощта на архитектурни профили и декорации
Дата: 19 Април 2019   Автор: МАРИСАН и КОЛЕВ - АД   Прочетена 400 пъти
Според данни на НСИ в България има над 3200 категоризирани хотела като, към момента, леглата само по черноморието надвишават 230 000. Данните са явен индикатор за конкуренцията в сектора и сериозните предизвикателства, пред които хотелите и ваканционните комплекси се изправят. Наличието на множество възможности за отдих пред туристите налага пред бизнеса нуждата от постоянно подобряване на предоставяната услуга. А всичко това започва с изграждането и реновирането на съществуващата база.
Хотелската база
Изследване на American Express Travel сочи, че над 30% от туристите са готови да отделят по-сериозен бюджет, ако могат да си осигурят престой в хотел, отличаващ се със своя дизайн и носещ духа на местната култура. Или с други думи – туристите все повече залагат на важността на архитектурно-издържаните пространства. Това допринася за техния комфорт и възможността да се отдалечат от своето ежедневие, потапяйки се в нещо различно, типично само и единствено за местната култура.
В България често ставаме свидетели на липсата на хармония при изграждането на хотелски площи. Поредица от преливащи цветове, липса на персонална идея и идентичност, драстично отличаване със заобикалящата среда и ред други фактори често се оказват основна причина за спада в бизнес представянето. Именно поради тази причина, архитектите и проектантите все повече започват да налагат своята визия за изграждане на хармонични и естетически-издържани сгради, допринасящи за създаването на едно общо усещане и стилна урбанистична среда, емблематична за конкретната локация. Едно от най-популярните и разпространени решения за постигането на тази цел са...
Фасадни елементи и интериорни профили за красиви и функционални пространства
Гамата от решения за интериорен и фасаден дизайн на StyroDesign покрива широк набор от профили и декоративни елементи от HDPS, PU и EPS. Това предоставя достъпна възможност за оформяне на фасади и интериорни пространствата според теченията на различните архитектурни епохи в миналото, както и съобразно съвременните нагласи на минималистичния дизайн.
Решенията от нашето портфолио намират приложение в редица помещения като например стаи, конферентни зали, зони за хранене, спа и уелнес пространства, коридори, стълбища, фоайета и други в хотели и ваканционни комплекси.

Като един особено популярен и икономически-ефективeн начин за креативно преобразяване на интериора в хотели и ваканционни комплекси, решенията от нашата гама спомагат в мисията за изграждане на една комфортна, уютна и луксозна среда.
Помещенията в хотелите – колко важни са всъщност за изграждане идентичността на комплекса и как да ги накараме да въздействат
Всяко едно помещение в хотелския комплекс има своя собствена мисия. От лобито, през коридорите и общите зали, до стаите и терасите – всички те трябва да бъдат изградени в идентичен и хармоничен стил. Така, посланието и общата идея на сградата се пренася непрекъснато, следвайки посетителите на всяка крачка и създавайки им чувство за комфорт и уют.
• Лоби – имате само една възможност да създадете първо впечатление
Лобито се явява фокусната точка в един хотелски комплекс. В днешно време, лобито освен с традиционната функция, която изпълнява, играе все по-важна роля в това да предаде по най-добрия възможен начин характера и индивидуалния стил на хотела. Комбинацията от цветове, архитектурни детайли и обзавеждане в този тип помещения е способна да окаже трайно позитивно въздействие върху посетителя и да го предразположи за един прекрасен престой. Без значение дали става въпрос за голямо и просторно лоби или за малка и ограничена площ, архитектурните детайли и интериора трябва изцяло да хармонизират.

Решенията на StyroDesign гарантират умелата комбинация на форма и функция за създаване на едно отличаващо се лоби, създаващо трайно въздействие у посетителите.
• Стълбища, коридори и общи площи – използвайте потенциала им максимално
Този тип площи обикновено са тези, в които цялостната концепция на хотела започва да се разгръща пред посетителя за първи път. Чакайки пред асансьора, вървейки по просторните коридори, изкачвайки стълбите – във всички тези ситуации посетителите имат време да разгледат и да взаимодействат с интериора. Това разгръща пред вас перфектната възможност да ги впечатлите и да им въздействате на емоционално равнище.
Характерно за коридорите и стълбищата е честата липса на дневна светлина. За да превърнете този проблем във възможност, можете да впрегнете потенциала на профилите с индиректно осветление. Така, освен перфектната атмосфера, ще успеете да съхраните минималистичния стил и да допринесете за усещането за лукс и комфорт във въпросните площи.

Впрегнете потенциала и на другите интериорни решения и можете едновременно да постигнете няколко задачи – перфектна осветеност на площите, акцентиране върху водещи детайли от дизайн концепцията и подчертаване на интериорния декор. Така, само с няколко лесни стъпки, силно натоварените и постоянно експлоатирани площи могат значително да допринесат за умелото акцентиране върху персоналния стил и характера на декора, както и проявената находчивост в преобразяването на тези иначе „скучни“ зони.
• Хотелски стаи – възможност да накарате гостите си да се чувстват „у дома“
Отивайки на почивка, хората желаят да се откъснат от заобикалящата ги среда. Все пак обаче, те целят да се чувстват комфортно, спокойно и да могат да релаксират в приятна обстановка. Или иначе казано – да се чувстват максимално уютно. А уютната среда обикновено е асоциирана с дома. Всичко това налага пред дизайна на стаите сложната задача да въздейства на посетителите, предлагайки им нещо различно и непознато, но в същото време предразполагащо и уютно.
Функционалните и комфортни интериори са тези, които не се натрапват. Фактът, че гостите на вашия хотел ще прекарват най-голямата част от престоя си именно в стаите, налага нуждата от внимателно планиране. Широката гама от решения на StyroDesign покрива изикванията на всеки тип проекти – от минималистични, през модерни, до класически стилове. Така, стаите могат да бъдат изпълнени според общата идея на целия комплекс, добавяйки финалните щрихи, нужни за дооформяне на персоналния характер на помещенията в представата на посетителите.

• Spa и wellness пространства – любимите зони на вашите посетители
В днешното особено динамично и силно натоварено ежедневие, нуждата от комфортни зони за релаксиране става все по-належаща. Spa и wellness пространствата в хотелските и ваканционни комплекси са едни от най-натоварените и посещавани площи. Именно това налага нуждата от внимателен подход при тяхното изпълнение.
Решенията на StyroDesign се фокусират върху изчистения и минималистичен дизайн с афинитет към базовите форми, допринасящи за създаването на уютна и предразполагаща среда. Продуктите в гамата отговарят на най-съвременните изисквания в интериорния дизайн и се разпростират в многообразие от елементи – от пейки за парна баня, легла за масажи и маси, до колони, овални душ кабини, сводове и други.

Обзавеждането на spa и wellness помещения с архитектурни профили носи редица предимства като например намалено технологично време, лесен монтаж и по-ниски разходи. Благодарение на безшевната хидроизолация, с която се покриват, елементите в интериора се характеризират с дълготрайна експлоатационна надеждност.
Така, нуждите на всеки един комплекс могат да бъдат изцяло задоволени чрез оформяне на функционални, наджедни и особено уютни релакс зони.
• Конферентни зали и мултифункционални пространства
Освен за отдих, хотелите често са предпочитано място за бизнес срещи и конференции. Именно поради тази причина, съответните площи трябва да бъдат обзаведени с усет към детайла и с внимателен подход, запазващ фокуса и предназначението на помещенията.
Един от основните рискове, съпътстващи интериорното оформление на конферентните зали е тяната постоянна натовареност и засиления човекопоток. Типични за всичко това са сериозните механични натоварвания върху стените и детайлите по тях. С течение на времето, ефектът от натовареността започва да си проличава все по-сериозно и помещенията губят своята първоначална визия.
Интериорните профили на StyroDesign се характеризират със своята значителна здравина. Благодарение на специалните си покрития, с които се обработват, те остават защитени от вдлъбване, деформиране и счупване за дълъг период от време. Наред с всичко това, те запазват и наситеността на своите цветове – лесен и сигурен начин за поддържане красотата на интериора.

Умелата комбинация на интериорни профили и декорации спомага да създадете подходящата атмосфера за успешното провеждане на работни срещи, презентации и конферентни събития – перфектен начин да привлечете допълнителни клиенти за вашия бизнес.
• Фасадата – начинът да представите своя уникален почерк
Практиката показва, че най-ефикасният и въздействащ начин за презентиране уникалната идентичност на един хотелски и ваканционен комплекс е чрез умел и естетичен фасаден дизайн. Вземайки под внимание и факта, че изживяването и впечатленията на вашите посетители започват още с първия поглед на хотела, може ясно да се заяви, че креативното и добре-планирано изпълнение на фасадата е от особена важност. Умелото комбиниране на фасадни профили и декоративни детайли има силата да превърне една сграда, не само в отличаващ се елемент, но и в местна забележителност. Посредством вплитането на различни форми в една обща концепция, акцентирането върху архитектурата и усещането, което фасадата навява у минувачите, се превръщат в гаранция за една отличаваща и запомняща се сграда.

Забележителният дизайн на хотелските площи е по-лесен от всякога
Основната идея и внушението на един добре-издържан и въздействащ архитектурен дизайн трябва да си проличават още с първия поглед на сградата. След това, плавно и хармонично, те трябва да бъдат пренесени и в интериора. С помощта на екстериорните решения на StyroDesign, дизайнът на нови и реновирането на съществуващи фасади придобива практически безграничен потенциал. А широкият набор от интериорни профили и декорации допринася за оформянето на една запомняща се и предразполагаща среда – перфектната предпоставка за пълното задоволяване нуждите на посетителите.
Търсене на фирма:sutrin.com
jako.bg
bgstroitelstvo.com/ad_prices.php


Партньори
Градински инструменти и аксесоари
Новините днес
Проектантско бюро "ЖАКО"
Спартак Пловдив